Dekoration, Fritid, Interiør

Have hæk – Har du brug for det?

Hække tjener både en dekorativ og en utilitaristisk rolle i haven. De kan bruges til at give privatliv og til at adskille en del af haven fra en anden eller til at give en fin baggrund til en blomsterkant eller et smukt ornament.

De kan klippes i enkle eller detaljerede former, eller de kan få lov til at vokse frit, en uformel behandlingsmetode, der passer til blomstrende buske, herunder buskeroser.

Formelle hække som Thuja Smaragd skal klippes fra begge sider, så hvis de placeres på grænsen, skal der være tilstrækkelig plads til at give praktisk adgang uden at overtræde naboeiendommen. Det er ikke muligt at insistere på, at en nabo trimmer en hæk for dig, og han kan heller ikke tvinges til at tillade adgang gennem sin ejendom til en hæk, der er placeret for tæt på grænsen.

Alle hække kaster noget skygge, forstyrrer den frie bevægelighed for luft og tager mad og fugt fra jorden, nogle gange i flere fødder på hver side. Der er masser af planter, der nyder skygge, forudsat at jorden er god og rimelig fugtig, men ikke så mange, der trives i den tørre skygge, der findes tæt på velvoksne hække.

fte er det bedre at have en sti eller en græsplæne, snarere end en blomsterkant, straks ved siden af ​​en hæk for at give let adgang til beskæring og reducere interferens med andre planterødder.

Selvom stedsegrønne buske er mest populære til havehækfremstilling, kan løvfældende slags også bruges. Hagtorn er den mest anvendte af alle hækfremstillingsplanter, men til gårdmarker snarere end til haver. Bøg, selvom det er et stort træ, står godt og klipper godt, og når det vokser som en hæk, bevarer det sine døde blade hele vinteren, hvilket gør det til et fremragende vindbrud.

Skriv et svar